Снимки , архивИТН са на консултации при президента днес. Вярваме, че

...
Снимки , архивИТН са на консултации при президента днес. Вярваме, че
Коментари Харесай

ИТН не предявиха претенции за премиер пред президента

Снимки, списък

Има Такъв Народ са на съвещания при президента през днешния ден. 

" Вярваме, че е по-добре в тази спешна обстановка да има кабинет, и то от тези четири партии ", акцентира Тошко Йорданов. Президентът Румен Радев седна на масата за съвещания с представители от Има Такъв Народ. В президентството дойдоха Тошко Йорданов, Ива Митева и Станислав Балабанов, предава Нова тв. 

" Решение на вашата партия беше да напуснете държавното управление, което изправи 47-ото Народно събрание пред нуждата или да излъчи ново болшинство, или да отидем на нови избори. Затова е значимо да споделите каква е вашата позиция във връзка с напъните за основаване на ново управническо болшинство, към какви цели виждате сформирането на ново държавно управление, към кои политически обединения сте отворени за разговор, поддържате ли червени линии, имате ли забранителен лист с имената във връзка с едно ново ръководство? ", попита президентът Радев при започване на диалозите. 

" Нямаме искания министър председателят да е от Има Такъв Народ. Ние сме политическата мощ, която напусна държавното управление, както доста добре заявихте господин президент. Но тъкмо вие доста добре знаете, че един от нашите съдружни сътрудници наруши съдружното съглашение и решението, което взехме всички тук при вас на КСНС. Така че - неспазването на националните ползи докара до настоящата обстановка. Ние постоянно сме считали, че първо политическите обещания би трябвало да се съблюдават, и второ – националните ползи са над политическите пристрастия и уговорките, поети към други страни ", съобщи Тошко Йорданов. 

По думите му от Има Такъв Народ имат вяра, че с оглед ан спешната ситуажцция е най-добре да се образува държавно управление. " Ние като политическа партия считаме, че е по-добре в тази спешна обстановка да има кабинет, и то от тези четири партии. Имаме разлики и разминавания, само че те са по-малки от общите ни цели. С ГЕРБ и Движение за права и свободи нямаме допирни точки ", акцентира той.

И добави: " Би трябвало да се структурира вероятно самата коалиция по много по-практичен и човешки метод, в който да няма издаване на заповеди, а да има сътрудници. Тъй като главната причина да се разпадне обединението, се споделя Кирил Петков и Асен Василев, би било добре - в случай че е допустимо, политическите водачи да правят отстъпка малко по-встрани. В тази обстановка може да пристигна едно държавно управление, в което да бъдат изтикани напред в изпълнителната власт хора, които са по-скоро специалисти, в сравнение с политически лица. До тази рецесия се стигна поради политически проблеми ".



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР